Om os

Mennesker fødes under vidt forskellige omstændigheder, men fælles for os er, at vi alle lever i en verden af ting. Fra vi første gang trækker vejret, vræler og bliver pakket nænsomt ind i et stykke stof, er vi omgivet af genstande, som former vores hverdag og verdensopfattelse.

Ved at sætte spot på vores brug af forskellige ting, fortæller Tingenes Verden overraskende historier om, hvad der samler og adskiller mennesker på tværs af kontinenter.

Tingenes Verden vil kaste lys over danskernes globale forbindelser, og vi vil fortælle om Danmarks udviklingspolitiske engagement.

Historierne bragt på Tingenes Verden skal vise nuancerne i verdens udvikling. På nogle områder går vi to skridt frem, på andre skridt tilbage.

Tingenes Verden samarbejder med lokale unge fra verdens hjørner, der er blevet oplært i at fortælle historier fra deres nærmiljøer ved hjælp af journalistiske metoder og deres mobiltelefon. De såkaldte mobiljournalister er uddannede af ngo’en PlanBørnefonden, der bistår Tingenes Verden med at etablere et netværk til mobiljournalisterne.

Tingenes Verden er resultatet af en idekonkurrence om et nyt medie, som Udenrigsministeriet afholdt i 2021. Initiativtagerne til Tingenes Verden er det journalistiske kooperativ Journalistbureauet TANK, PlanBørnefonden og engagementsrådgiver Morten Ro.

Mediet er økonomisk støttet af Udenrigsministeriet, men har fuld redaktionel frihed.

Redaktionen
Luna Bacher
Tiktokker
luna@tingenesverden.dk
Mathilde Utzon
Journalist
mathilde@tingenesverden.dk
(+45) 22270909
Sune Gudmundsson
Direktør
sune@tingenesverden.dk
(+45) 30826737
Amalie Klitgaard
VJ-redaktør
amalie@tingenesverden.dk
(+45) 23307767
Sven Johannesen
Ansv. chefredaktør
sven@tingenesverden.dk
(+45) 61160007
Kontakt os

Tingenes Verden
Reventlowsgade 14, 3. tv
1651 København V

kontakt@tingenesverden.dk

@TingenesVerden
Tlf. +45 30 82 67 37

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få tilsendt opsigtsvækkende fortællinger fra dele af verden, du sjældent hører om, direkte til din indbakke.

Tak! Du er nu tilmeldt.
Ups – noget gik galt. Prøv igen